Sistemsel Çalışmalar Ve Planlamanın Önemi

                                                                         

       Günümüz rekabet şartlarında şirketlerin devamlılığını sağlayabilmesi ve sürdürülebilir bir büyüme trendini yakalaması için yönetim ve üretim süreçlerinde sistemsel çalışmaları etkin bir şekilde yürütmeleri ve eş zamanlı olarak da Üretim Planlama, Tedarik Planlama, Finansal Planlama, Nakit Akışı Planlama, Stratejik Planlama, Bütçe Planlama, Satış Planlama, Yatırım Planlama Süreçlerini çok iyi yönetebilmeleri gerekmektedir. Bu faaliyetlerin koordineli, etkin ve eş zamanlı yürütülememesi kısa ve orta vade de şirketlerin rekabet gücünü zayıflatmaktadır.

         

       Şirketler yönetilirken maalesef  sürecin planlama ve kurgulanma evresini atlarlar. Bu nedenle sürecin devam eden kısmında zaman kayıpları, verimsizlikler ve en önemlisi motivasyon kaybı yaşarlar. Etkileşim halinde olan süreçler de birbirlerini negatif etkileyerek sorunların katlanarak artmasına neden olurlar.

 


Kriz Durumlarında Yaşanan Olumsuzluklar

 

*Hammadde tedarik sürecinde gecikmeler,

*Hammadde kalite problemleri,

*Zaman içinde faklı noktalarda oluşan dar boğazlar,

*Sevkiyat gecikmeleri,

*Personel sirkülasyonu,

*Pazar kaybı,

*Üretimde fazla mesai maliyetlerinin artması,

*Üretim maliyetlerinin kontrol edilememesi,

*Nakit akışı yönetiminde yaşanan problemler,

*Kapasite kullanım oranının düşmesi,

*Ayar Süreleri, makine arızaları, ham madde bekleme sürelerinin uzaması,

*Verimliliğin düşmesi,

*Kalitesizlik maliyetlerinin artması,

*Müşteri şikayetlerinin artması.

        Birbirini çok yakından etkileyen süreçlerde iyileştirme çalışmaları eş zamanlı yapılmadığı takdirde istenen sonucu vermezler. Şirketin tüm planlama süreçlerinde iyileştirme yapabilmesi için eş zamanlı olarak Planlama ve Süreç Yönetimi çalışmalarını yürütmesi gerekmektedir.

      

 


Çözüm Sizin Elinizde

 

       Tüm süreçlerinde sağlıklı bir yapılanması olan şirketler sektörel veya global krizlerden minimum düzeyde etkilenir.

 

       Böyle bir yapılanması olmayan şirketler kırılgan bir yapıya sahiptirler. Yaşanan her negatif etki şirket bünyesinde kalıcı hasarlara neden olur. Çok hızlı değişen piyasa şartlarına uyum sağlayabilmek ve hayatta kalabilmek için erken başlamak başarı şansını arttıracaktır.

       Bu çalışmalara başlamadan önce, değişime karar vermek ve tam anlamıyla inanmak gereklidir. Uzun ve engellerle dolu bu yolculukta biz de sizlerle birlikte bu mücadeleyi sürdürmeyi kendimize misyon edindik.